GEBOREN OM DE WERELD OM ME HEEN TE FOTOGRAFEREN

AL SINDS MIJN TIENERJAREN BEN IK GEBOEID DOOR FOTOGRAFIE. IK KOCHT ERGENS ROND 1970 MIJN EERSTE SPIEGELREFLEXCAMERA. MIJN BUDGET WAS BEPERKT, EN OM DIE REDEN VIEL MIJN KEUZE OP EEN ZENITH VAN RUSSISCHE MAKELIJ.

MAAR WAT TOEN GOLD GELDT NOG STEEDS: “NIET DE CAMERA BEPAALT DE INHOUDELIJKE KWALITEIT VAN EEN FOTO, MAAR DE PERSOON DIE OP DE ONTSPANKNOP DRUKT” .

ALTIJD OP ZOEK NAAR HET MOOIE PLAATJE

EIGENLIJK FOTOGRAFEER IK ALLES WAT IK MOOI VIND. ACHTERAF BLIJKT DAN VAAK DAT MIJN AANDACHT VOORAL WORDT GETROKKEN DOOR LIJNENSPEL EN VLAKVERDELING. DAARNAAST VIND IK LANDSCHAPPEN EN NATUUR OOK EEN AANTREKKELIJK ONDERWERP, MAAR OOK DAAR BLIJKT DAT HET VAAK DE LIJNEN EN VLAKKEN ZIJN DIE ME AANZETTEN TOT HET MAKEN VAN FOTO’S.

NATUURLIJK VIND JE MIJN LIEFDE VOOR FRANKRIJK EN DE SFEER VAN DAT LAND VEELVULDIG TERUG IN MIJN FOTO’S. VOORAL DE OUDE EN VAAK VERWAARLOOSDE GEVELTJES EN STRAATJES BRENG IK GRAAG IN BEELD.

“Als woorden onduidelijk worden, zal ik me concentreren op foto’s. Als foto’s onduidelijk worden zal ik tevreden zijn met stilte.”
ANSEL ADAMS
“Er zijn alleen jij en je camera. De beperkingen in jouw fotografie zitten in jezelf, want wat we zien is wie we zijn.”
ERNST HASS
“Zwart en Wit zijn de kleuren van fotografie. Ze symboliseren de alternatieven voor hoop en wanhoop waar de mensheid aan is onderworpen.”
ROBERT FRANK