Mijn aquarium

_DRE9442-2-bewerkt
Aquariumhouden is voor mij niet vreemd, maar inmiddels wel ongeveer 25 jar geleden. Als kind had ik ongeveer op mijn 12e jaar mijn eerste tropisch aquarium. Dat groeide uit tot drie bakken op mijn slaapkamer. Toen ik het huis uit was kwam er een zeeaquarium. Een paar jaar later een groter zeeaquarium. Toen de kinderen kwamen is dat zee-aquarium om financiële reden omgebouwd naar een zoetwaterbak. Uiteindelijk is het aquarium vanwege ruimtegebrek verdwenen. Vanaf die tijd werd mijn passie voor visjes uitgeleefd in een vijver. Enkele jaren geleden is de vijver omgebouwd naar een Koi-vijver.

Onlangs ben ik weer heel enthousiast geworden voor een aquarium na het lezen van het nieuwe blad “Houden van vissen” en helemaal na een bezoekje aan Aquabeek in Handel. Inmiddels zijn we het eens geworden over een mooie plek in huis voor een aquarium. Een nis in de huiskamer die iets breder is dan 2 meter, dus waar eigenlijk prima een aquarium kan staan van die afmeting. Er valt ook geen direct daglicht op, dus dat is ook ideaal. Doordat de nis ook ongeveer 2,5 meter diep is wordt er niet druk langs gelopen, maar kan er wel een mooi zitje bij worden gezet om van de bak te genieten.
Inmiddels zijn de plannen concreet geworden en uitgevoerd, waarover op de pagina aquariumbouw meer is te lezen en vooral te zien.

De keuze is gevallen op een aquarium met Malawi-cichliden. Kleurrijke vissen met een interessant gedrag.